Steve Jobs (Finnish Edition) - Walter Isaacson

Steve Jobs (Finnish Edition)

Author: Walter Isaacson


  • Publication Date: 2011-10-24
  • Category: Biographies & Memoirs
5 Score: 5
(From 5 Ratings)

Summary

Steve Jobs oli digiajan ikoni, aikamme vallankumouksellisin yritysjohtaja.

Steve Jobs perusti yrityksen, jossa luovan mielikuvituksen ja insinööritaitojen ennakkoluuloton yhdistelmä synnytti ennennäkemättömän menestystarinan. Huimat ideat muuntuivat tuotteiksi, jotka mullistivat useita teollisuudenaloja tietokone- ja musiikkiteollisuudesta matkapuhelimiin ja digitaaliseen kustantamiseen. Jobsin innovaatiot vaikuttavat ihmisten elämään kaikkialla maailmassa.

Elämäkerta perustuu kahden vuoden aikana tehtyihin kymmeniin Jobsin itsensä sekä perheenjäsenten, ystävien, vihamiesten, kilpailijoiden ja kollegoiden haastatteluihin. Jobs ei asettanut minkäänlaisia vaatimuksia kirjan sisällön suhteen, päinvastoin, hän rohkaisi tuntemiaan ihmisiä puhumaan avoimesti ja rehellisesti. Myös Steve Jobs puhui suoraan henkilöistä, joiden kanssa hän on työskennellyt ja kilpaillut.

Haastateltujen kertomasta välittyy kaunistelematon kuva Jobsin poikkeuksellisesta persoonasta. Särmikäs Jobs saattoi ajaa ihmiset ympärillään raivoon ja epätoivoon, mutta myös huippusuorituksiin. Hänen pakkomielteensä, taiteellisuutensa, intohimonsa ja kunnianhimonsa näkyivät niin hänen johtamistyylissään kuin yksityiselämässään. 

Steve Jobs kuoli 5.10.2011

”Steve Jobs oli suurin keksijä sitten Thomas Edisonin. Hän toi maailman sormenpäihimme.” – Steven Spielberg

”Steven intohimo yksinkertaisuuteen ja eleganssiin jättää meille perinnön, joka säilyy sukupolvien ajan.” – Stephen Elop

Comments