Skjulte liv - Louise Penny

Skjulte liv

Author: Louise Penny


  • Publication Date: 2012-04-09
  • Category: Mysteries & Thrillers

Summary

I grålysningen våkner maleriske Three Pines, en engelsktalende småby midt i den fransktalende delen av Canada, ikke langt fra Quebec. Den er en by med sjel og gamle røtter, som har tiltrukket seg kunstnere og eksentrikere på leting etter trygghet og ro. Dagen i dag er en vanlig dag for alle byens borgere unntatt én.
Jane Neal blir funnet død i skogen blant lønnetrærne, med en jaktpil gjennom hjertet.
Det må ha vært en jaktulykke, for hvem kunne vel med vilje tatt livet av Jane? I sin tid som lærer oppdro hun generasjoner av småbyens innbyggere og var aktiv i foreningslivet. Hun kjente alle, også deres hemmeligheter.
Etter en lang og suksessrik karriere ved Sûreté du Quebec har førstebetjent Armand Gamache lært seg at det finnes en slange i de fleste paradis. Han forstår snart at ikke alt er som det bør være i den stille småbyen. Noe mørkt og farlig ligger på lur, og han må finne sannheten før mørket senker seg.
Skjulte liv er den første boken i krimserien om Armand Gamache. Den vant New Blood Dagger-prisen i Storbritannia og Arthur Ellis-prisen i Canada for beste krimdebut. Dessuten fikk boken Dilys-prisen som den høyest verdsatte kriminalromanen i IndependentMysteryBooksellers Association.

Louise Penny (født 1958) har bakgrunn som journalist og programleder i radio. Hun har elsket krim siden tidlig barndom, og bøkene til Dorothy Sayers, George Simenon og Agatha Christie ga henne en forkjærlighet for klassiske krimgåter. I forbindelse med jobb for forskjellige radiostasjoner flyttet hun rundt i Canada. Ganske tidlig oppdaget hun sjarmen ved den fransktalende delen av landet, og det er der Three Pines, den lille oppdiktede byen hennes, ligger. Louise Penny har vunnet mange priser for romanene sine, og bøkene er bestselgere i Canada, USA og Storbritannia. Les mer om Louise Penny på hjemmesiden hennes: www.louisepenny.com.

Comments