Duša - Stephenie Meyer

Duša

Author: Stephenie Meyer


  • Publication Date: 2012-10-12
  • Category: Paranormal Fantasy

Summary

Znanstvena fantastika za vse tiste, ki je nikoli niso marali! 
»Končno smo dočakali tudi prvi roman Stephenie Meyer za odrasle – trenutno najbolj vroče avtorice na svetu!« so zapisali pri Glamourju. In ne bi se mogli bolj strinjati.
Avtorica, ki je s svojo vampirsko sago Somrak navdušila najstnike po vsem svetu, je napisala tudi zelo uspešen roman za odrasle, Dušo, ki vam je sedaj na voljo v slovenskem jeziku.
Za vse, ki ste z velikim navdušenjem prebirali knjige iz serije Somrak in si želeli, da se ne bi nikoli končale, pa tudi za tiste, ki ste si želeli, da bi Stephenie napisala kakšen roman za odrasle … 
Zemljo je napadel nevidni sovražnik, ki v človeštvu vidi slabo civilizacijo. Ti ‘miroljubni vsiljivci’ si prisvojijo človeška telesa in v njih naselijo svoje ‘čiste duše’, da bi z Zemlje pregnali vse grozote, ki jih je s svojim nespametnim ravnanjem ustvaril človek. V večini ljudi so tako že naseljene ‘čiste duše’ vesoljnih bitij, upira se jih le še peščica.
Ko ujamejo Melanie Stryder, eno zadnjih ‘divjih človeških bitij’, je ta prepričana, da je dočakala svoj konec. V njeno telo spustijo dušo, ki pa se mora soočiti s težavo, ki je nihče ni pričakoval – Melaniejin um se upira prevzemu njenega telesa; začne se oglašati in usmerjati dejanja nove duše, ki je naseljena v njenem telesu.
Ko ju nenavadne in nevarne okoliščine prisilijo, da postaneta zaveznici, se odpravita na nevarno pot iskanja moškega, ki ga zdaj obe ljubita in jima edini lahko pomaga … 

Nepozabna zgodba o neuničljivi moči ljubezni, ki odpira večna vprašanja o bistvu čoveškosti.

Comments